Parfumuri tester

Despre scorpion


Horoscop scorpion

Orice enciclopedie descrie scorpionul ca fiind o arahnida nocturna, care isi ataca si paralizeaza prada cu o otrava injectata in ea de coada lui lunga, curbata, folosita atit pentru autoaparare, cit si pentru distrugere. Intepatura lui e uneori fatala.
Oamenii se trag deseori inapoi cind aud ca cineva e nascut in noiembrie, murmurind: "Ah, esti Scorpion!", fie cu teama in glas, fie cu admiratie si respect. Uneori mai scot si cite un chicotit, legat, evident, de legendara senzualitate a Scorpionului. Nativii sint satui de aceste reactii la zodia lor si cine-i poate condamna? Dar ei sint lipsiti de scrupule si periculosi, nu?
Gresit! Asta depinde de multe lucruri. In primul rind, ar trebui sa inveti cum sa-i recunosti pe nativi. Scorpionului ii place sa circule incognito. Datorita puterii lui de autococntrol, de obicei reuseste, dar exista citeva modalitati care te vor ajuta sa-i penetrezi deghizarea.
Uita-te la ochi. Fie ei albastri, verzi, caprui sau negri, te vor strapunge cu intensitatea lor hipnotica. Majoritata oamenilor devin agitati si stinjeniti sub privirea fixa a Scorpionului. Va trebui sa rupi vraja si sa-ti muti privirea, caci nu vei cistiga niciodata confruntarea de priviri cu un Scorpion. Aceasta e o modalitate infailibila de a identifica un plutonian. Ochii nativului iti strapung fiinta pina in adincuri, patrunzindu-ti in suflet.
Dupa asta, asculta-l cum vorbeste. Tonul poate fi moale precum catifeaua, ragusit sau usturator de taios, vorbirea masurata si lenta sau ritmata si repezita, dar vorbele lui nu vor avea niciodata drept scop crearea unei imagini false a propriei persoane. Scorpionul stie exact cine e si cine nu e si nimic din ce gindesc altii despre el nu va schimba asta. Nici insultele, nici complimentele nu au absolut nici un efect asupra lui. Nu are nevoie sa-i spuna altii care-i sint viciile si virtutile. In cel mai bun caz, va fi de acord calm, cu evaluarea ta, in cel mai rau caz te va suspecta de motive ascunse.
Daca ai sa dai vreodata peste un Scorpion palavragiu, cu privire alunecoasa, considera-l o exceptie astrologica extrem de rara, caci putini nativi sint agitati.
Majoritatea plutonienilor au un fizic plin de forta. Trasaturile sint marcat greoaie sau ascutite si bine cizelate, iar nasul e destul de proeminent, uneori chiar ca un cioc de pasare. La nativii tipici, pielea e foarte palida, aproape translucida, iar sprincenele sint groase si unite deasupra nasului. Dar ceea ce ii da de gol este vitalitatea electrica pe care o degaja prin simpla lor prezenta. Oricit ar incerca ei sa treaca neobservati, o asemenea forta vitala nu poate fi ascunsa complet. Barbatii vor avea brate si picioare paroase, iar parul acesta va avea deseori tente rosiatice. Majoritatea nativilor au ochii si parul inchise la culoare, dar sa nu trecem cu vederea tipul blond, glacial, perfect exemplificat de Grace Kelly. Glacial la suprafata, am vrut sa spun. Calmul si stapinirea de sine de suprafata ale plutonienilor sint create si mentinute cu grija pentru a ascunde natura lor clocotitoare.
Au un autocontrol de invidiat. Indiferent de furtunile emotionale stirnite in ei, rareori le vei vedea reflectate pe chipul inghetat, imobil al Scorpionilor. Acesti oameni afiseaza in mod constient o figura inexpresiva si sint mindri de asta. Ei ordona trasaturilor fetei sa ramina neclintite si acestea se supun. (Nici n-ar indrazni sa n-o faca). Rareori vei vedea un Scorpion dindu-se de gol, rosind sau incruntindu-se. Zimbetele sint rare, dar sincere. Trupul Scorpionului se supune acelorasi ordine ca si fata. N-ai sa-i vezi sarind in sus, tresarind sau manifestind ticuri nervoase. Reactiile sint pastrate la minim, pentru ca arta Scorpionului consta in neincetata testare a motivatiilor si firii tale, in timp ce el ramine impenetrabil. E un adevarat expert.
E important sa tii minte ca exista un tip de Scorpion care se misca si vorbeste destul de repede si pare a avea un comportament deschis, prietenos. Uita-te adinc in ochii lui si gindeste-te bine la citeva din faptele lui anterioare, la adevaratul lui comportament. De fapt, toata palavrageala aceea vesela e doar un joc pentru el. In interior, e la fel de dur si hotarit ca si ceilalti plutonieni. Poate e chiar mai periculos, pentru ca deghizarea lui e mai buna si te pacaleste mai usor. Trebuie sa fii mereu in garda cind esti pe linga un Scorpion. Nu vreau sa spun ca sint rai, ci doar ca nu sint nici blinzi, nici naivi. Unii nativi, dindu-si seama ca ochii ii dau cel mai adesea de gol, poarta ochelari mai tot timpul, chiar si noaptea.
Spune-i unui Scorpion ca are un mare talent, care intr-o zi va fi recunoscut de intreaga lume si iti va raspunde firesc, linistit: "da, stiu". Roaga-l sa-ti faca un serviciu si raspunsul va fi la fel de simplu: "Da, sigur", sau "Nu, nu pot".
Daca esti o finta sensibila, nu-i cere parerea sau sfatul. Iti va spune adevarul adevarat, oricit de brutal ar fi el. Tu l-ai intrebat! Scorpionul nu va face complimente gratuite ca sa creasca in ochii cuiva sau ca sa cistige un aliat. Nu e de demnitatea lui sa flateze. Cind iti spune ceva dragut, apreciaza acele vorbe ca pe o comoara. Poti fi sigur ca sint sincere. Daca iti spune ca ai voce, lasa balta cintatul in baie si pune mina pe microfon. Daca spune ca ai o voce grozava, poti sa te duci linistit sa dai o proba la Metropolitan. S-ar putea chiar sa-ti inlature din drum citiva munti fara nici un strop de efort, ca sa te ajute. Sa nu crezi toate povestile pe care le auzi despre egoismul Scorpionului. Mai bine asculta ce povestesc cei care au beneficiat de sfaturile lui intelepte si de generozitatea lui. E de la sine inteles ca acest nativ atrage in jurul lui atit admiratori loiali si devotati, cit si inamici invidiosi si plini de ura. Dar chiar si acestia din urma il respecta impotriva vointei lor si vei observa ca evita sa-l provoace pe fata. Exemplele celor putini care au incercat sint dureros de vii in amintirea tuturor celor care tind sa uite ca precautia e obligatorie cind lansezi un atac impotriva Scorpionului. Nu uita! Planeta lui, Pluto, guverneaza si energia nucleara!
Totusi, acesti oameni au o dragalasenie care-ti ramine in minte si deseori manifesta o compasiune blinda fata de cei bolnavi sau disperati. Planeta care-l influenteaza ii ofera acestui personaj mai multe cai de urmat. Poate imita scorpionul nocturn, care ii inteapa pe altii si chiar pe sine insusi, chiar daca asta il ucide, doar de dragul placerii de a intepa, sau poate imita vulturul care-l simbolizeaza si care se ridica deasupra limitelor sale si isi foloseste forta cu intelepciune si cu simtul dreptatii. Mari generali, presedinti si savanti sint astfel de vulturi. Aceasta zodie a dat mai multi presedinti ai Statelor Unite decit oricare alta.
Cit despre scorpionii nocturi, probabil ca ai simtit si tu intepatura citorva. Astrologia antica ii numea serpi. Nu e greu de ghicit carei categorii ii apartin Scorpionii pe care-i intilnesti. Exista insa si citiva care se situeaza undeva intre arahnida nocturna si vultur. Acestia sint sopirlele cenusii. La ei sacrificiul de sine se transforma in ingrijorare nevrotica pentru propria persoana, iar talentele paranormale se transforma intr-o teama permanenta de pericole obscure, care pindesc din umbra si pot lovi in orice clipa. Curajul plin de forta se distorsioneaza si, in loc de razbunarea nemiloasa a scorpionului sau de nobletea vulturului care se ridica deasupra acestor sentimente negative, la sopirle apare o meschinarie josnica ce le face sa se retraga in hatisul urilor lor marunte la cea mai mica ofensa. Ei spera ca destinul le va pedepsi inamicii, carora le doresc moartea aproape fara sa-si dea seama de acest lucru, dar refuza sa actioneze direct pentru a se razbuna.
Sopirlele cenusii nu reusesc sa ia putere de la Pluto, putere care i-ar ridica deasupra circumstantelor nefericite in care se gasesc. Chiar si atunci cind sint prinsi in inclestarea nemiloasa a tragediei, aceasta uluitoare forta interioara poate oferi Scorpionilor sansa unui nou inceput in lumina soarelui. Dar sopirlele cauta umbrele intunecate si zac in somnolenta, risipind jalnic darurile zodiei lor. Insa un Scorpion nu se scufunda niciodata atit de adinc in mlastina deprimarii incit sa piarda complet puterea lui Pluto. Niciodata nu e prea tirziu pentru o sopirla sa se transforme in vultur. Aceasta vraja speciala apartine exclusiv celor nascuti in semnul Scorpionului. Tot ce au de facut e sa apeleze la ea.
Vulturii tipici nu cunosc frica. Chiar si femeia sau barbatul obisnuit din acest semn vor infrunta cu vitejie orice, de la durerea fizica si saracie pina la ridicol si esec, cu un fel de mindru dispret si convingerea interioara ca pot depasi orice lovitura a sortii.
Scorpionul este extrem de loial prietenilor. Unii dintre ei chiar sint in stare sa-si dea viata (in lupta sau intr-o situatie de criza) pentru a-si salva prietenii, rudele sau persoanele iubite. Soldatul din Scorpion sare instinctiv sa-si traga camaradul ranit la adapost, infruntind gloantele inamicului. Pompierul din aceasta zodie moare ca sa salveze copilul din cladirea in flacari. Uneori pare ca acesti oameni cauta in mod inconstient, dar voit, violenta, pericolul, pentru a-si pune la incercare forta interioara.
Scorpionul nu uita niciodata ca a primit un dar sau ca cineva a fost bun cu el si acea persoana va fi rasplatita din plin. Pe de alta parte, nu uita nici o rana sau o ofensa, dar poate reactiona in mai multe feluri. Vulturul isi va zdrobi inamicul, ca acesta sa invete sa nu-l mai raneasca niciodata, va cistiga lupta si-l va lasa pe invins sa plece in drumul lui. Mortalul scorpion nocturn va intepa mai intii, apoi va planifica distrugerea dusmanului, apoi va intepa din nou. El nu se multumeste doar sa plateasca politele ca sa fie chit cu inamicul. El trebuie sa-l distruga complet, sau macar sa-l doboare. Arahnida tipica va sta treaz noptile, planuind cum sa se razbune. Daca un vecin ii zgirie dinadins aripa masinii, a doua zi el ii va zgiria ambele aripi ale masinii vecinului si poate va trece cu cauciucurile si peste gardul viu, ingrijit, al acestuia - numai asa... ca dobinda la polita. Acesti nativi rareori se multumesc sa plateasca masura pentru masura inamicilor, ca sa le arate ca ce tie nu-ti place altuia nu face. Ei platesc dublu, triplu, cu virf si indesat! Insa la sopirlele cenusii, razbunarea plutoniana se manifesta printr-o ura innabusita ani la rind, ceea ce duce in final la o profunda depresie sau chiar la o boala fizica. Ferocele resentiment scorpionesc rasucit spre interior si niciodata exprimat, ajunge sa-l otraveasca la fel de sigur cum propria intepatura ucide vietatea dupa care au fost numiti acesti nativi. Atunci cind acest sentiment e manifestat, exprimat, poate provoca vinovatie, pentru ca, in adincul inimii lor acestor oameni le e rusine sa faca rau celor neajutorati. De aceea, acest sentiment ar trebui pur si simplu depasit. Nativii trebuie sa invete sa treaca mai departe fara a mai privi vreodata inapoi.
Tabloul sanatatii Scorpionului ii oglindeste perfect firea. El poate sa-si distruga trupul cu excese, melancolie sau prea multa munca, dar il si poate reface prin simpla putere a vointei. Aceasta forta plutoniana il poate ajuta sa-si revina chiar si dintr-o boala foarte grava. Nativul e rareori bolnav, dar cind se intimpla e de obicei ceva grav. Cele mai bune medicamente sint o lunga perioada de odihna si o schimbare de atitudine, prin care sa alunge din suflet resentimentele si sa primeasca in loc o acceptare senina a starii de lucruri. Sint pacienti foarte dificli, caci desigur ca stiu mai multe decit toti doctorii si asistentele. Principalele lor zone sensibile la microorganisme si accidente sint organele reproducatoare, nasul, gitul, inima, coloana vertebrala, spatele, sistemul circulator, picioarele si gleznele. Varicele si accidentele pe terenul de sport sint ceva obisnuit la ei. Ar trebui sa evite focul, explozibilii, vaporii toxici si radiatiile. Cu toate acestea, vei descoperi o multime dintre ei in ocupatii unde flirteaza cu pericolul si intra in contact exact cu aceste lucruri. Uneori sufera de singerari nazale cronice sau din diverse motive sufera operatii la nas.
Scorpionul e profund interesat de religie, extraordinar de curios in legatura cu toate fazele vietii si mortii, foarte pasionat de iubire si irezistibil atras de dorinta de a se schimba in bine. Tot el e eroic, dedicat legaturilor de familie si amoroase. In plus, se simte dator sa protejeze cu blindete copiii si sufletele mai slabe. Poate fi sfint sau diavol. Poate experimenta cele mai negre mistere ale Iadului sau poate tuna si fulgera impotriva pacatului si decadentei. Fie ca vorbeste de la amvon, intr-o intrunire de afaceri sau pe scena, atractia lui hipnotica va prinde in mreje publicul, transfigurindu-l. De fapt, e o chestie destul de infricosatoare! Chiar si atunci cind Scorpionul a permis temporar furiei, melancoliei sau alcoolului sa-l tirasca in sant, poti sa pui ramasag pe exemplarul tau din "Infernul" lui Dante ca ceilalti vagabonzi vor face carare cind va trece el!
E feroce de posesiv cind vine vorba de lucruri pe care le considera ca fiind proprietatea lui. Isi doreste succesul, dar ambitia lui nu e niciodata ostentativa. Asteapta linistit momentul cind va face miscarea de mat, iar intre timp isi face treaba, stiind sigur ca e perfect pentru o pozitie superioara. Preia controlul incet dar sigur si poate face cam tot ce vrea, cu conditia sa vrea cu adevarat. Puterea intunecata, magica, misterioasaa lui Pluto poate transforma dorinta in realitate cu meticulozitate rece si concentrata.
Desi o dorinta morbida de a cunoaste adincurile depravarii si decaderii umane poate da nastere unei sopirle cenusii care se lafaie intr-o lume a drogurilor si cruzimii, el poate inversa procesul trecind la medicina, unde tratamentele drastice, purtind aceleasi simboluri ca drogurile, il fascineaza pur si simplu. Desi multi dintre chirurgii sadici sint Scorpioni, e la fel de adevarat ca multi dintre cei mai buni medici ai lumii sint inspirati tot de Putlo sa vindece atit mintea cit si trupul, diagnosticind si tratind pe baza unor misterioase cunostinte. Scorpionul s-a nascut cunoscind tainele vietii si mortii si cu capacitatea de a a le cuceri pe amindoua daca doreste. Dar, dupa cum spun vechii astrologi, pentru asta "trebuie sa stie ca stie". Misterele stravechi fascineaza mintea lui sclipitoare.
Unul dintre cele mai ciudate lucruri din astrologie este faptul ca, in anul dinaintea sau de dupa nasterea unui Scorpion, in familia respectiva moare cineva. Iar cind moare un Scorpion, in familia lui va avea loc o nastere in anul dinainte sau in cel de dupa. Asta se intimpla in cel putin 95 la suta din cazuri. Simbolul lui Pluto e pasarea Phoenix, care se inalta triumfatoare din propria cenusa, iar Scorpionul simbolizeaza reinvierea.

despre scorpion,depsre zodia scorpion,caracteristici scorpion,informatii scorpion