Parfumuri tester

Despre pesti


Horoscop pesti

Daca vei da peste un Peste stind in spatele unui ghiseu de casierie sau intr-un birou de presedinte de banca, sa stii ca ai in fata ochilor o specie rara. Foarte putini nativi suporta sa stea prea mult timp intr-un singur loc. Vei avea mai multe sanse sa intilnesti nativii la o sedinta de spiritism, intr-o galerie de arta, intr-o minastire, la un concert sau la un spectacol intr-un club. Mai poti sa incerci si la o intrunire a scriitorilor, in culisele unui teatru sau pe un iaht.
Cu cit sint circumstantele mai artistice, mai relaxate, mai imaginative sau ezoterice, cu atit mai multe sanse ai sa prinzi in plasa o frumoasa captura de Pesti. Plasa ta va fi plina de vietati colorate, variate, sclipitoare, daca o arunci la petreceri sau baluri.
Neptunienii au foarte putina ambitie sa obtina valori lumesti. Bogatia nu prea ii atrage si foarte putini acumuleaza averi, daca nu le mostenesc sau nu le obtin prin casatorie. Sigur, nu au nimic impotriva banilor, dar sint mult mai constienti de faptul ca acestia sint trecatori decit noi, ceilalti. Cine a spus: "Nu vreau sa fiu milionar, doar sa traiesc ca un milionar", era sigur Peste. Inima nativului tipic nu cunoaste lacomia. Lipsa de grija pentru ziua de miine frizeaza la ei cu nesabuinta. Fata de trecut au o intelegere intuitiva, iar fata de prezent, o blinda toleranta. Nu e deloc usor pentru un Peste sa se zbata ca sa inoate impotriva curentului. Mult mai des si mult mai usor e sa se lase in voia curentului, indiferent unde i-ar duce. Dar inotul in amonte e adevarata provocare a Pestilor si singurl mod de a gasi vreodata adevarata seninatate si fericire. Capcana care ameninta sa ii inghita pe cei nascuti in aceasta zodie este alegerea celui mai usor drum. Acesta ii ademeneste irezistibil, dar duce catre o viata irosita.
Te va impresiona placut farmecul natural al Pestilor si bonomia lor lenesa. Nativului ii sint indiferente majoritatea restrictiilor daca nu il lipsesc de libertatea de a visa si de a se ghida in viata cu ajutorul sentimentelor. Si mai inddiferente ii sint insultele, reprosurile si parerile vitriolante ale altora. Spune-i unui Peste ca societatea e decandenta, guvernul se duce de ripa, poluarea ne ucide pe toti si lumea se sfirseste, iar el va casca, sau va zimbi fermecator sau va adopta o expresie vag intelegatoare. Foarte putine lucruri il vor stirni in asa hal incit sa actioneze violent. Sigur, Pestele nu e total opac. Are si el un temperament. Cind acesta se manifesta, in sfirsit, nativul poate fi de un sarcasm muscator, caci are o limba ascutita si o minte taioasa ca un brici. Neptunienii pot sa aiba izbucniri de furie si sa fie iritabili, dar in mod normal va alege calea minimei rezistete, evitind confruntarile, iar apele lui Neptun ii vor inlatura repede furia. Sa-l faci pe nativ sa se enerveze e ca si cum ai arunca o pietricica intr-un lac nemiscat ca o oglinda. Vei face ceva valurele, dar in scurt timp suprafata va fi din nou neteda.
Cind intilnesti oameni nascuti in aceasta zodie uita-te mai intii la labele picioarelor lor. Vei vedea ca sint neobisnuit de mici si delicate, chiar si la barbati, sau vor fi uriase si late. Si miinile lor vor fi la fel: fie mici fragile, cu o forma exceptional de frumoasa, sau mari, ciolanoase, ca ale unui plugar. Pielea lor e moale ca matasea, parul e subtire, deseori ondulat si de obicei deschis la culoare, desi sint si destui Pesti bruneti. Ochii nativilor au o calitate lichida, privire filtrata printre gene si plini de lumini ciudate. Deseori ei sint chiar usor exoftalmici si foarte fascinanti. Unii ochi neptunieni sint pur si simplu superbi. Nu exista alt cuvint care sa-i descrie mai bine. Trasaturile nativilor sint elastice si mobile si de obicei vei descoperi pe chipul lor mai multe gropite decit riduri. Sint putini Pestii inalti. Trupurile lor sint uneori construite stingaci, dar datorita gratiei lor extraordinare rareori observi acest lucru. Ei par sa pluteasca in loc sa mearga, ca si cum ar inota de-a lungul strazii sau prin camera. Uneori asa si e. Unde e lichidul? Probabil ca prin apropiere, iar Pestele e atras de el. Poate fi o pasiune pentru apa rece ca ghiata, un obicei de a bea zece cani de ceai sau cafea pe zi, o atractie irezistibila pentru sucuri sau ceva mai... tare. Ca si Scorpionii si Racii, Pestii ar face bine sa nu se atinga de alcool. Foarte putini dintre ei sint in stare sa bea un sprit la o petrecere si atit. Din pacate, foarte multi nativi gasesc in alcool un refugiu din fata problemelor. Ii ademeneste cu un fals sentiment de siguranta, iar acest cintec de sirena e foarte periculos. Sigur, nu orice Peste care bea un capuccino cu rom devine alcoolic, dar procentajul e mult mai mare decit la orice alta zodie.
Nativul s-a nascut cu dorinta de a vedea lumea prin ochelari cu lentile roz. Stie foarte bine ca exista o latura urita si neplacuta a omenirii, dar prefera sa traiasca in lumea lui acvatica, blinda, unde toti oamenii sint frumosi si toate actiunile sint adorabile. Daca realitatea devine prea ingrozitoare ca ei sa o mai poata privi in fata, Pesti evadeaza deseori in vise roz-bombon, cu baze din puf de lebada si nici o sansa de a se adeveri vreodata. Cind viata il azvirle cu toata puterea intr-un riu statut de esecuri zdrobitoare si conditii disperate, in loc sa faca un salt si sa iasa din mlastina, el are mai degraba inclinatia sa se ascunda in spatele iluziilor lui verzui, ca sa nu fie nevoit sa ia decizii pragmatice. Un Peste confruntat cu un esec tinde sa-i faca fata cufundindu-se si mai mult in sperantele sale desarte, cind o schimbare drastica de atitudine si o actiune in forta i-ar putea aduce succes in lumea reala, nu doar in imaginatia lui.
Nu orice nativ cade in aceasta capcana tipic neptuniana, dar sint destui, asa ca avertismentul merita notat. Un scriitor din aceasta zodie poate fi tentat sa zaca prin baruri ani in sir, spunindu-si ca aduna material, cind de fapt aduna doar praf si facturi neplatite. Pictorul din aceasta zodie care nu gaseste un sustinator se poate plimba prin parc zi dupa zi, murmurindu-si in barba ca studiaza natura pentru a-i folosi ca fundal la marea lui capodopera, cind de fapt pensulele lui aduna mucegai. Unde e ingerul care sa-l sprijine in timp ce umple pinzele cu culori splendide? O femeie neptuniana lasata de capul ei cu un venit fix care sa-i ajunga doar cit sa nu ajunga in strada si sa-i asigure ceva de mincare in fiecare zi, isi va trece zilele visind, amintindu-si cu drag de trecut, gindindu-se cu sperante vagi la viitor si lasind sa treaca pe linga ea prezentul.
Poate ca ai citit pe undeva ca simbolul celor doi pesti inotind in directii opuse indica faptul ca nativul e sfisiat de dorinte duale. Nu e adevarat. Gemenii au o natura duala. Cei doi pesti simbolizeaza cele doua optiuni oferite Pestilor: sa inoate spre suprafata sau spre fundul oceanului, fara sa-si atinga vreodata tinta. Nativii trebuie sa stie ca trebuie sa aduca un serviciu umanitatii, intr-un fel sau altul si sa nu puna mare pret pe avutiile materiale. Einstein, care a "inotat" contra curentului, a adus lumii o noua privire adupra Universului, dar si Pestii care se lasa dusi de curent aduc o contributie, chiar si numai curatind zapada de pe strazi sau spalind vase. Posibilitatea de a alege intre aceste doua extreme e mereu prezenta, pentru ca nativii au talente deosebite, dar Pestele, care vede atit de bine in ambele directii, uneori nu poate vedea ceea ce e exact in fata lui. Neptunianul se retrage mereu din fata realitatii, fie in inaltimile sublime ale unei vieti profesionale careia i se dedica total, fie in stimulenti si emotii artificiale.
Desi Pestii se feresc de competitie, multi dintre ei, chiar si cei timizi, sint impinsi de la spate de Neptun spre lumina stralucitoare a rampei, unde isi pot folosi uluitoarele puteri interpretative pentru a proiecta spre sala toata gama de emotii umane. In ciuda timiditatii lor naturale, deseori devin unii dintre cei mai buni actori ai momentului, cu conditia sa lupte impotriva dezgustului pe care-l resimt fata de repetitiile nesfirsite si de plictiseala acumularii anilor de experienta. Uneori, sagetile ascutite ale criticilor lasa rani atit de adinci in inima Pestilor, incit un potential star se poate retrage cind mai are doar un pas pina la celebritate. Memorizarea e rareori o problema pentru nativi. Memoria Pestilor e legendara, desi un ascendent bizar ii poate face sa-si uite propriul numar de telefon.
Pentru fiecare Peste, de la pescar pina la asistenta medicala, viata e doar o uriasa scena, trecatoare si evaziva. Stiind acest lucru, el primeste fiecare furtuna cu seninatate echilibrata. Uneori nativul are vise ciudate sau cosmaturi bizare, deseori premonitorii. Cind el viseaza ca se va intimpla ceva, de obicei asa va fi. Daca iti spune sa nu urci in avionul ala sau in masina, ai face bine sa o iei pe jos sau inot.
Astrologii care vorbesc despre un suflet batrin se refera la un spirit care a trecut prin multe vieti si a pastrat intelepciunea fiecareia. Ei se refera deseori la Pesti, pentru ca viata unui om nascut in aceasta zodie este fie cea mai dificila obligatie pe care si-o poate asuma un spirit, fie o sansa de a atinge implinirea spirituala suprema. Daca Berbecul reprezinta in zodiac nasterea, Pestii reprezinta moartea si eternitatea. Acesta e al doisprezecelea semn al zodiacului, o chintesenta a tot ce l-a precedat, iar firea lui e un amestec al tuturor celorlalte, ceea ce e o povara foarte mare. Capacitatea lui surprinzatoare (care se face resimtita din cind in cind) de a organiza totul si de a se concentra asupra detaliilor, ca si blindetea lui, reflecta lectiile primite de la Fecioara. Ratiunea lui e la fel de dreapta si obiectiva ca a Balantei, precum si dragostea pentru placeri. Acesti oameni au un simt al umorului la fel de nebunesc ca si Racul, de la care mai iau atit compasiunea cit si ursuzenia. Uneori sint plini de franchete si generozitate ca Sagetatorul, deschisi si plini de viata ca Leul, dar si plini de simtul datoriei ca si Capricornul, de la care iau deseori si dorinta de a urca pe scara sociala. In plus, e posibil ca Pestii sa ia ceva din melancolia saturnienilor. Ceva mai mult. Ei pot fi la fel de plini de toane ca Racii si fericiti ca Leii. Le place sa tachineze si sa analizeze in stilul Varsatorilor, debordeaza deseori de idealism si entuziasm Berbecesc, dar fara forta si ambitia acestuia. Un nativ al acestei zodii se poate misca, gindi si vorbi la fel de rapid ca Gemenii. Dar poate fi la fel de lenes si pasnic ca Taurul. Are spiritul scliptor al lui Mercur si gratia blinda a lui Venus si le combina cu spiritul patrunzator si mistic al Scorpionului, dar fara lipsa de scrupule a acestuia.
Pestele contine dragostea pentru discutii in contradictoriu a tuturor semnelor de aer, dragostea de natura a tuturor semnelor de pamint si aspiratiile arzatoare ale tuturor semnelor de foc. Dar e mereu schimbator. Din acest punct de vedere e complet neinfluentabil. Singura calitate care provine de la propriul lui semn e ciudata lui putere de a se detasa de propria persoana si a vedea trecutul, prezentul si viitorul ca pe un tot. Dragostea pentru muzica si arta, precum si simturile sale extrem de ascutite si versatilitatea provin de la alte zodii, dar profunda intelepciune si compasiune sint ale lui si deriva din cunoasterea tutror experientelor umane. Acum ca intelegi toate astea, te mai miri ca prietenii tai din Pesti sint uneori o enigma, ca sa nu mai vorbim de ocaziile cind sint de-a dreptul trasniti si excentrici?
Pestii tind sa creada ca vor trai vesnic si deseori se poarta ca si cind ar fi convinsi de asta. Nativul nu prea are grija de el insusi. De cele mai multe ori isi cheltuie energia de prisos (si nu are prea multa) ajutindu-si rudele cu probleme sau prietenii impovarati de necazuri. In oricare dintre aceste cazuri, sanatatea Pestelui e pusa la grea incercare, caci el are rareori o constitutie robusta. El trebuie sa-si pastreze energia si sa se abtina sa apeleze la stimulatori sau sedative, sa nu cedeze in fata epuizarii fizice sau cererilor de ajutor lansate de cei din jur. Extrem de fragili in pruncie, deloc rezistenti in copilarie, Pestii par sa aiba un metabolism lenes, motiv pentru care se trezesc deseori obositi si lipsiti de vlaga. Obiceiurile alimentare nesanatoase pot provoca probleme la ficat, functiilor intestinale si digesitiei. Destul de comune sint accidentle la labele picioarelor, solduri si miini, ca si racelile, gripa si pneumonia. Plaminii lor sint destul de vulnerabili, iar gleznele si degetele picioarelor sint si ele fragile, inca din nastere. Pestii par sa aiba fie platfus si afectiuni metatarsiene, fie labe ale picoarelor extraordinar de puternice si suple. Nu exista cale de mijloc. Insa au o rezistenta interioara ascunsa, iar una dintre provocarile adresate lor este sa descopere aceasta forta si sa o scoata la suprafata. Nativii sint in stare sa se autoconvinga, aproape hipnotic, de aproape orice: ca le e frica de soareci, inaltime, metrou, lift, oameni, sau ca nu le mai e frica de toate acestea.
Una dintre armele lor secrete e umorul. Ei zimbesc ca sa ascunda lacrimile nevarsate. Sint maestri ai satirei si s-ar putea sa te crispezi in urma unei remarci aruncate atit de lejer incit nu-ti dai seama exact care a fost intentia Pestelui, dar ai sentiment deranjant. Nativul poate imprastia in jur observatii caustice atit de rapid, incit iti va fi greu sa tii pasul. E un farsor excelent si se pricepe grozav sa arunce replici extrem de amuzante pastrindu-si pe chipul elastic o expresie grava, chiar trista. El poate trece cu gratie de la comedie bufa la glume sofisticate, caustice. Uneori umorul e cald si inofensiv, alteori e rece si necrutator, dar intotdeauna e o modalitate de a camufla o alta emotie pe care neptunianul vrea sa o ascunda.
In firea lui exista o uriasa mila si dorinta de a-i ajuta pe cei bolnavi si slabi. Spre deosebire de Fecioara, Pestele incearca sa-i inteleaga si pe cei nefericiti, singuri, pe ratati si pe rebeli, indiferent cit ar fi ei de ciudati sau de marginalizati. Daca ai nevoie de zece mii sau de un milion, de un imprumut substantial sau doar de o mica incurajare pe care nu vrea sa ti-o dea nimeni, du-te la un Peste. Nu vei primi nici predici, nici priviri dispretuitoare. El nu judeca pe nimeni, fie acela hot, criminal, drogat, pervers, pacatos, sfint, ipocrit sau mincinos. Vei fi coplesit de puterea lui de intelegere, ca si de ajutorul practic pe care-l poate oferi. El simte fiecare viciu si virtute si cunoaste capcanele fiecareiea. De aceea, multi nativi intra in rindurile clerului si-si petrec viata in rugaciuni si contemplare. Exista neptunieni scortosi si repeziti, dar asta e doar o carapace fragila, creata pentru protectie. Ei afla de timpuriu cit de fragili sint. Lumea inca nu e acordata pe sensibila lungime de unda a Pestelui, asa ca, pentru a evita sa fie ridiculizat si pentru a nu fi lasat fara un sfant, el invata sa se prefaca indiferent. Din cauza insensibililor care ar fi in stare sa-l calce in picioare, nativul e obligat sa-si ascunda adevarata fire. Profunzimea apelor neptuniene il face sa absoarba fiecare durere si bucurie si s-o resimta ca si cind ar fi a lui, nu e de mirare ca el pare dezinteresat cind aude povestiri triste. Insa nu uita ca e doar o fatada. Daca ai fost respins o data, mai incearca o data si adevaratul Peste va iesi la suprafata.
Superba imaginatie a Pestilor, minunatul lor umor si simtul frumoasului pot creea cele mai delicate si totusi perene proze si poezii. De fapt, fara eforturile lor artisitice si compasiunea lor, lumea n-ar putea exista. Planeta s-ar opri din rotatia ei. Vei gasi deseori Pesti care si-au ingropat visele personale pentru a lumina vietile prietenilor si rudelor singure sau triste, sau pentru a aduce publicului darul risului si lacrimilor prin intermediul scenei, platind pentru asta cu intimitatea pe care ei o pretuiesc atit de mult. Talentul lor actoricesc e evident chiar si cind incerci sa prinzi la colt unul dintre acesti pesti alunecosi. Nativul uraste sa raspunda la o intrebare directa prin "da" sau "nu". Pentru el e intotdeauna "poate". Simpla curiozitate de a afla ce carte a citit recent sau daca i-a placut o piesa iti poate aduce un raspuns evaziv fara nici un motiv. El poate da drumul al lacrimi, ca in clipa urmatoare sa dea drumul la risete ca si cind ar avea un buton invizibil. Nici una dintre stari nu e reala cu adevarat. Totul este iluzie cind e vorba de Pesti si nici chiar ei nu prea reusesc sa faca diferenta intre realitate si jocul de oglinzi. Spiritul lor e la fel de imposibil de cuprins cu mintea ca si adincurile oceanelor. Sufletul lui altruist e plin de iubire inepuizabila, blinda, pentru fiecare creatura, ceea ce e o calitate aproape divina atunci cind nu e transformata in autocompatimire si iubire de sine. Pesti tipici sint casnicele guralive cu inimi destul de mari cit sa incapa necazurile tuturor vecinilor, precum si barmanii rabdatori care asculta plini de intelegere sute de povesti amare in fiecare saptamina.
Suspendat undeva intre apele tacute ale marii si ceata de deasupra ei, abia atingind uneori pamintul in cazuri de extrema urgenta, Pestele isi duce viata in singuratica intelegere a unor adevaruri prea adinci pentru a putea fi exprimate in cuvinte.

despre pesti,depsre zodia pesti,caracteristici pesti,informatii pesti