Parfumuri tester

Despre fecioara


Horoscop fecioara

Fecioara e semnul virginitatii, dar acest simbolism nu trebuie luat la propriu. Desi multi nativi si native ramin toata viata necasatoriti, exista la fel de multi care se aseaza in final la casa lor. Poate ca n-o vor face dintr-o izbucnire pasionala, pentru ca mariajul nu este este o stare fireasca pentru cei din Fecioara, dar e surprinzator citi dintre ei reusesc sa se acomodeze spiritului de echipa al casniciei si sint aproape intotdeauna devotati familiei.
Casatorit sau nu, e destul de simplu sa depistezi un nativ din Fecioara in multime. in primul rind, nu va fi foarte zgomotos. Nu e o persoana tocmai gregara si va iesi in evidenta ca fiind un singuratic. Vezi tipul ala linistit si atragator din colt, cu un dictionar sub brat? Cel cu mintea precisa ca un ceasornic elvetian, cel care observa metodic si organizat fiecare detaliu, cit de mic? Daca te uiti mai atent vei observa cum cintareste atent fiecare minut care trece. Acel barbat e nascut in zodia Fecioarei. Vezi fata aceea tacuta, cu ochi frumosi si blinzi, care asteapta autobuzul? Uita-te la manusile ei imaculat de albe, la atitudinea ei calma si rezervata. Ea va avea bani exacti pentru bilet gata pregatiti in mina. Nici prin cap nu i-ar trece sa ceara casieritei sa-i schimbe o bancnota de cincizeci de mii. Ea e o Fecioara.
Evenimentele sociale nu sint cel mai bun loc ca sa-i cauti pe acesti perfectionisti. Ai mai multe sanse sa-i gasesti la birou, lucrind dupa program, decit la vreo petrecere. Nu e usor pentru Fecioara sa se relaxeze suficient de mult ca sa se distreze in societate, pentru ca acesti nativi nu se simt in largul lor in multime. Uneori fac eforturi ca sa participe la petreceri si sa se integreze, dar simtul datoriei e prea intens ca sa le permita sa fie prea frivoli. Uneori, Fecioarele ii fac pe Capricorni sa para prin comparatie niste cheflii plini de voiosie si asta spune foarte multe. Rareori ai sa vezi acesti nativi facind baloane de sapun, sau construind castele de nisip. Fecioarele sint prea ocupate ca sa viseze cu ochii deschisi si seara sint prea obosite ca sa admire stelele.
Primul lucru pe care il vei observa la nativul tipic din Fecioara e impresia clara pe care o da ca e preocupat de rezolvarea unei probleme grave, sau ca e ingrijorat in sinea lui de ceva. Probabil ca asa si e. Pentru el ingrijorarea e ceva firesc. Aproape ca poti spune ca e un obicei de care se simte atasat si pentru care are o adevarata afectiune. E o chestie intangibila si greu de sesizat, dar zimbetul lui incintator pare sa ascunda intotdeauna cine stie ce mare problema.
Desi ascendentul si alte modificari din harta lui astrala pot provoca modificari in aspectul general, de obicei poti sa te uiti dupa o personaa cu trup subtire si ochi neobisnuit de frumosi. Ochii nativilor sint in general atit de uluitor de limpezi, incit aproape ca-ti poti vedea reflexia in ei. In plus, stralucesc de inteligenta si limpezime a mintii. Chipul nativilor poarta o expresie de puritate si liniste, care pare sa nege existenta acelor griji secrete. Majoritatea celor nascuti in Fecioara sint extraordinar de atragatori, cu nasuri, urechi si guri delicate. Cu siguranta nu duc lipsa de gratie si farmec si uneori aceste calitati ii fac sa fie putin vanitosi. Nativii sint extrem de critici cind e vorba de propriile lor fotografii si ingrozitor de preocupati de felul in care arata, atit pe pelicula cit si in realitate. Daca esti atent, ii vei surprinde aranjindu-se in fata oglinzii cind cred ca nu-i vede nimeni. In general, se imbraca bine, meticulos, dar conservator.
Fecioara e de obicei mica de statura, nu ajunge la inaltimi peste medie, dar e musculoasa si are mult mai multa forta decit da impresia infatisarea ei fragila. Acesti oameni pot munci mult mai mult pe o perioada mult mai mare de timp decit orice alii nativi ai altor zodii, chiar si decit cei mai duri si mai masivi, cu conditia sa nu faca o cadere nervoasa pe parcurs. Desi pe dinafara par foarte capabili si calmi, anxietatile interioare ii macina, deranjindu-le procesele digestive si echilibrul emotional. Asumarea mai multor sarcini decit pot duce fara a-si primejdui sanatatea si efortul inuman pe care-l fac pentru a le duce la indeplinire sint motivele pentru care mutlti nativi au nervii intinsi la maxim. Insa ei sint facuti sa fie calmi si linistiti cind mecanismele lor complicate si delicate functioneaza perfect si nu sint tulburate de oboseala intelectuala.
Fecioarele sint de incredere si sincere, fara indoiala, dar sint capabile sa se prefaca a fi bolnave atunci cind nu vor sa mearga undeva sau sa faca ceva. in acele momente, talentul latent pentru actorie al celor nascuti sub semnul lui Mercur iese la iveala. Multi reusesc sa se convinga pe ei insisi ca sint bolnavi, insa aceste episoade sint de scurta durata, datorita mintii lor limpezi. Ei sint exacti si meticulosi in toate, de la felul in care se ingrijesc, pina la munca si iubire. Prietenul tau din Fecioara care arata mereu de parca tocmai a iesit din dus probail ca tocmai a facut asta. Mercurienii fac mai multe bai si dusuri decit patru oameni la un loc, au idei foarte clare in ce priveste sanatatea, nu au rabdare cu lenesii si nu-si prea fac iluzii in legatura cu viata si oamenii, nici macar atunci cind sint indragostiti. Barbat sau femeie, nativul din Fecioara nu e nicodata atit de orbit de dragoste incit sa nu vada defectele celui iubit sau problemele din relatia lor. El stie intotdeauna "pe ce picior danseaza", ca sa spunem asa, desi nativul detesta limbajul argotic.
Desigur, nu trebuie sa ai impresia ca toti cei nascuti in aceasta zodie sint pretiosi si dogmatici. Multi nativi au un simt al umorului sclipitor si inteligent (daca le prinzi remarcile facute cu voce scazuta) si emana un farmec irezistibil. S-ar putea sa intilnesti o Fecioara atit de preocupata sa-si pastreze ordinea si organizarea in cele mai mici coltisoare ale mintii incit isi neglijeaza aspectul sau imprejurimile. Dar ai putina rabdare si, dupa ce va trece acea perioada, vei vedea acesta nativ culegind o scama de pe covor, aranjindu-si parul sau scuturind un fir de ata de pe haina.
Desi au foarte putine vise neralizabile, mercurienii arata deseori ca niste visatori adorabili, ca si cum ar fi invaluiti in exact acele curcubee in care mintea lor logica refuza sa creada. Cind sint iritati de vulgaritate, prostie sau neglijenta, nativii pot deveni brusc nervosi, nesuferiti si rai de gura. Dar in majoritatea timpului sint oameni blinzi si placuti. Unele dintre cele mai bune asistente medicale sint nascute la inceputul lui septembrie, cele pline de compasiune eficienta si capabile ca un bisturiu bine minuit. Cind te doare capul prietenul tau mercurian e probabil cel care va da fuga la farmacie. Daca esti la el acasa, nu va trebui sa mearga prea departe, pentru ca va avea o mica farmacie chiar la el in apartament. Dulapiorul din baie e cu siguranta plin de medicamente pentru dureri de stomac, constipatie, probleme hepatice sau indigestie acida. Nu va lua niciodata un medicament decit daca stie exact fiecare ingredient din el si efectul acestuia, asa ca va fi un adevarat expert si-ti va spune care e cel mai bun remediu pentru durerea ta de cap, in functie de cauza ei. Nativii care calatoresc mult isi vor lua cu ei farmaciile portabile, probabil intr-o geanta separata, speciala petnru pilule si sticlute. Daca sint obisnuiti sa foloseasca o anume marca de sapun sau lotiune, probabil ca isi vor lua cu ei si aceste obiecte. Ar fi un dezastru sa ajunga intr-un orasel unde nu se gaseste ceea ce obisnuiesc ei sa foloseasca. Uneori, mercurianul isi ia cu el si apa de acasa. Nu ride! Stii ce efecte pot avea asupra stomacului anumite corpuri straine din apa de baut cu care nu esti obisnuit? Fecioara iti va raspunde exact la aceasta intrebare. Cind acesti oameni isi formeaza un tabiet, pai isi formeaza un tabiet si o vacanta sau o delegatie nu consituie o scuza ca sa-si incalce aceste tabieturi. Daca e obisnuit sa-si tina sosetele in al doilea sertar din stinga al comodei, acolo si le va pune si in camera de hotel. Daca respectiva camera are o comoda cu doar un sertar la mijloc, asta il va da peste cap si chiar il va face, poate, sa isi lase sosetele in valiza, dar somnul lui nu va fi deloc linistit. In dimineata urmatoare, chelnerita de la restaurantul hotelului va afla rapid ca, atunci cind Fecioara vrea oua fierte trei minute nu va accepta sa fie fierte doar doua minute si patruzeci si cinci de secunde. Cind spune ca vrea piine prajita nu inseamna ca o vrea arsa pe margini. Si nativul isi va baza cu sigurnata marimea bacsisului in functie de receptivitatea ei la aceste amanunte.
Un mercurian iti poate critica declaratiile, despicind firul in patru ca sa-ti aduca argumente contrare si scotindu-te din minti, dar cind esti la ananghie iti va sari repede in ajutor, punind ordine in lucruri, fara nici un alt motiv decit dorinta de a-ti fi de folos. Nu din orgoliu isi sufleca el minecile ca sa te ajute sa faci o treaba minutioasa, care trebuie sa fie gata cit mai repede. El face asta pentru ca nu poate suporta aminarile, neglijarea detaliilor, lucrul de mintuiala sau confuzia. S-ar putea sa se bage inainte sa-l rogi, fara sa vrea sa fie nepoliticos, ci doar pentru ca a transforma haosul in ordine este la el ceva instinctiv. E genul de invitat care va accepta cu placere sa ajute gazda sa faca curatenie dupa petrecere. Dar tot el e genul de oaspete care va observa imediat ca ai aranjat cu grija o revista pe masuta de cafea pentru a ascunde o pata sau ca pernele de pe canapea au menirea de a acoperi gaurile facute cu tigara.
Ca si nativul din Balanta, cel din Fecioara nu si-ar recunoaste in ruptul capului tipicurile si tabieturile. El pare sa fie la fel de orb la propriile defecte si slabiciuni pe cit e de iute in a observa orice detaliu din jurul lui. Dar adevarul e ca le observa, si inca atit de detaliat, ca la microscop, incit nu suporta sa le auda de la altcineva. Incearca sa-i spui unei Fecioare tipice ca e prea critica, isi face prea multe griji, ca se agita prea mult, ca e tipicara si aproape ipohondra, si va nega totul imediat.
Intr-o camera plina de oameni, poti descoperi repede care e nascut in Fecioara. Nativul e incapabil sa stea prea mult timp intr-un loc. Dupa un timp, va deveni vizibil agitat si va incepe sa se plimbe de colo colo, sau sa se mute de pe un scaun pe altul ca la un joc de societate, timp in care chipul lui va pastra o expresie linistita, ca o masca, desi miscarile lui dau impresia ca a intirziat la o alta intilnire la care trebuie sa ajunga neaparat. Efectele negative produse de agitatia interioara a Fecioarei sint rareori vizibile, dar produc dezastre in sistemul sau digestiv. De aceea multi umbla la ei cu Ulcerotrat, sau Rennie, sau alte produse pentru stomac.
Pe acesti oameni nu-i vei vedea lafaindu-se in bani sau afectiune. Sint foarte prudenti in ambele domenii, daruindu-si dragostea constant si in tacere, manevrindu-si banii cu acelasi conservatorism. In mod ciudat, desi sint de dispusi sa faca servicii eficiente altora, nativilor le displace profund, aproape de nevroza, sa li se faca favoruri. Ei nu vor sa fie indatorati nimanui, pentru nimic. Si nu vor sa conteze pe nimeni altcineva pentru nimic. Aceasta adinc inradacinata frica de dependenta ii face pe multi nativi ca la virste inaintate sa traiasca foarte economic, ajungind sa fie considerati zgirciti. Dar acesta e cun cuvint prea dur. Cind au destule economii si nu au motive sa-si faca griji pentru viitor, mercurianul va cheltui bani ceva mai linistit, dar si atunci va avea grija sa obtina o calitate care sa echivaleze exact pretul platit, altfel isi cere banii inapoi.
Desi nu are nici o urma de compasiune pentru cersetori si lenesi, va fi intotdeauna generos cind un prieten are necazuri. Fecioara, care e aproape avara cind e vorba de nevoile ei personale, va face fermecatoare gesturi generoase, ajutindu-i financiar pe cei care considera ea ca merita cu adevarat, sau pe cei pe care ii place sau iubeste. Dar nu vei vedea niciodata un nativ aruncind banii pe fereastra, caci risipa e unul dintre lucrurile care il deranjeaza cel mai mult. El munceste din greu pentru ce are si extravagantele il socheaza intotdeauna. De obicei, va avea citeva replici usturatoare la adresa risipitorilor si a celor prea lenesi ca sa munceasca.
Exista un lucru care te va face sa nu-i mai consideri criticile chiar atit de taioase, si anume faptul ca e la fel de aspru cu el insusi pe cit e si cu tine. Pur si simplu nu se poate abtine sa nu vada toate defectele, caci a fost nascut ca sa observe si cea mai mica fisura a unei vaze. Nu va accepta intirzierile, caci pentru nativ asta e tot o risipa - de timp, iar pentru el timpul e materialul din care e facuta viata. Asa ca fii punctual daca vrei sa eviti dezaprobarea lui intepatoare.
E greu de inteles de ce uneori mercurienii sint considerati egoisti, caci de obicei ei gasesc mai multa satisfactie in a-i servi pe altii decit in a-si urma ambitiile proprii. Probabil ca eticheta de "egoist" vine din capacitatea nativului e a spune "nu" si a se tine de cuvint. El isi daruieste de buna voie timpul si energia, dar va refuza sa indeplineasca pretentii irationale. Cind cererile devin excesive, Fecioara se va opri si iti va spune foarte clar care ii sint obiectiile. Poate prea clar! Pe cit de tare ii place sa scoata in evidenta defectele altora, pe atit de mult uraste sa ii fie criticate prorpiile greseli. Cind un nativ din Fecioara comite o eroare, arata-i-o cu tact daca vrei sa-i pastrezi prietenia.
In ciuda farmaciei pe care o cara cu ei pretutindeni, mercurienii sint surprinzator de sanatosi, cu conditia sa nu se imbolnaveasca din cauza ca muncesc prea mult sau se ingrijoreaza prea mult pentru orice. Isi ingrijesc bine corpurile si sint foarte atenti la ce maninca. Totusi, se pot plinge de probleme minore, cum ar fi: indigestie, dureri in zona intestinala, dureri de cap si probleme la laba piciorului. Cind au o raceala care le afecteaza cit de putin plaminii ar trebui sa se ingrijeasca temeinic, pentru ca sint predispusi la boli indelungate daca planetele lor individuale se afla in conflict in harta natala. Pot avea dureri de sold, de brate, de umeri, de spate, artrita, guta, reumatism si uneori chiar un ficat lenes. Dar preocuparea Fecioarei fata de propria sanatate va preveni de obicei majoritatea bolilor grave. Multi dintre ei sint vegetarieni. Daca nu, poti sa fii siguri ca stiu exact ce trebuie sa manince si cum trebuie preparat fiecare fel. Din cind in cind vei da peste un nativ obsedat de microbi, care isi pune manusi de cauciuc ca sa amestece carnea pentru chiftele sau isi fierbe periuta de dinti in fiecare seara, dar acestea sint extreme. Totusi, chiar si Fecioara obisnuita isi va spala cu atentie miinile inainte de orice masa.
Mercurienilor le plac pisicile, pasarile si creaturile mici, neajutorate. Le mai place adevarul, punctualitatea, economia, prudenta si selectivitatea discreta. Urasc sentimentalismul siropos, mizeria, vulgaritatea, neglijenta si lenevia. Firea lor este extrem de practica si nu-si vor face niciodata vise desarte. Odata ce invata sa stapineasca detaliile complicate ale vietii, acesti nativi isi pot modela propriul destin cu mai multa siguranta decit oricare alt semn al zodiacului.
Jadul verde si platina ii aduc noroc. Culorile lui favorite sint griul, bejul, bleumarinul, toate nunatele de verde si albul impecabil. Sub comportamentul lui grav se ascunde aura fascinanta a Fecioarei, simbolul puritatii gindului si claritatii mintii.

despre fecioara,depsre zodia fecioara,caracteristici fecioara,informatii fecioara