Parfumuri tester

Despre capricorn


Horoscop capricorn

E destul de greu sa prinzi caracteristicile Capricornului. Vei invata sa-l recunosti, dar iti vor trebui niste exercitii preliminare. Studiaza paianjenul tacut din colt. Nu are nici o sansa in fata insectelor zburatoare, rapide. Dar ele ajung in plasa lui inteligent intinsa si paianjenul invinge. Aminteste-ti de broasca testoasa din fabula lui Esop, care se ia la intrecere cu iepurele. Nu are nici o sansa, nu-i asa? Dar iepurele cel sprinten o ia razna in toate directiile, uitind scopul cursei si testoasa invinge. Priveste capra neagra cum escaladeaza muntele. Nu are nici o sansa in fata strategiei inteligente a oamenilor care o urmaresc. Dar vinatorii ramin in urma in timp ce rezistenta capra se catara hotarita din stinca in stinca pe copitele ei special formate. Si capra invinge.
Acum poti trece sa studiezi un Capricorn. Unde il vei gasi? in orice loc care ii poate oferi sansa de a avansa si de a-si imbunatati personalitatea si calitatile. Oriunde isi poate urmari ambitiile secrete. Incearca la o intrunire sociala. Capricornul nu e genul petrecaret, dar capra pe care o studiem urca pe scara sociala la fel de usor ca pe munte. Alege un grup eclectic, de preferinta situat la nivelul celor cu venit superior. Poti incerca si nivelul persoanelor cu venit mediu, dar cu cit cobori mai mult sub acest nivel, cu atit mai putine sanse ai sa gasesti un Capricorn. Probabil ca nu va purta pe cap un abajur, nu va dansa step si nici nu va atrage atentia asupra lui in nici un fel. El va fi spectatorul care priveste totul admirativ din fundal. S-ar putea nici sa nu-l observi la inceput in timp ce el urmareste tacut si calm toate personalitatile ostentative, agresive, fermecatoare, indraznete si sclipitoare din jurul lui. Toti cei din grup vor parea sa fie mult mai bine echipati decit el pentru cursa. Orice cursa. Multi dintre ei merg la cacealma, unora le e frica, dar toti sint bine lustruiti si pusi la punct, iar Capriconul nu pare a avea nici o sansa in fata lor. Si totusi, va invinge.
Fiindca nativul se amesteca atit de bine in multime, camuflindu-se in mod inconstient in fundal, nu e intotdeauna usor sa recunosti caracteristicile fizice ale acestui semn. Capricornii pot fi indesati si musculosi, subtiri si inalti, sau dolofani si moi. Dar indiferent de forma corpului, capra va da impresia ca e bine inradacinat in locul in care se afla, pina cind se decide sa se mute in alt loc. In general, oamenii dominati de Saturn au par drept, des, intunecat, privire directa si insistenta si ten masliniu sau aramiu. Vei vedea si Capricorni cu par blond si cirliontat si ochi alabstri, dar priveste-i atent. Sincer, nu-i asa ca arata ca si cum ar fi trebuit sa aiba par, ochi si piele intunecate la culoare? E o subtilitate delicata, dar valida. Ia-o pe Marlene Dietrich de exemplu. Ten ca portelanul, ochi verzi si par ca matasea de porumb. Mai priveste-o o data. Urmareste-i miscarile calme, meticuloase. Asculta-i vocea adinca, voalata. Ia in consideratie legendara ei minte de afacerista dura si ambitia. Nu sint astea calitati pe care te astepti sa le gasesti la o bruneta? Daca stapinesti aceasta subtilitate nu ve fi niciodata pacalit de infatisarea unui Capricorn.
Personalitatea saturniana e mereu inconjurata de un usor aer melancolic si grav. Nici unul dintre nativi nu reseste sa evadeze complet de sub influenta saturniana, care le impune o autodisciplina severa si refuzarea multor placeri personale. Multi Capricorni au talpi puternice si poarta pantofi comozi. Miinile lor sint indeminatice, vocile sint de obicei egale si linistitoare si probabil ca vei observa o blindete care flateaza si convinge. Capricornii pot avea o infatisare si un comportament la fel de inofensive ca o perna de puf, dar sint duri ca ghearele unui tigru. Ei sint insistenti, rezista neabatut la orice, reusind sa digere insulte, tensiuni, presiuni, dezamagiri si indatoriri neplacute cu tot atita calm ca si captra care poate digera cutii de tabla, sticla sparta si carton. Ca si acest animal, nativii au stomacuri de fier si coarne periculoase. In timp ce extravertitii veseli isi imprastie energia pe deal si pe vale, Capricornii nu deviaza nici cu un centimetru de la calea lor. Ei isi urmeaza constant cararea ascendenta, cu o incredera innascuta in siguranta drumului batut de altii inainte, convinsi ca scurtaturile tentante sint pline de capcane.
Capricornii ii admira enorm pe cei care i-au precedat si au ajuns in virful muntelui, stabilind regulile calatoriei. Ei curteaza succesul, respecta autoritatea si onoreaza traditiile. Multi oameni energici, impulsivi, ii eticheteaza drept snobi si rigizi. Ca raspuns, Capricornul isi poate eticheta criticii drept repeziti si nesabuiti, dar de obicei e prea intelept ca sa-si faca dusmani fara sa fie neaparata nevoie. Saturnienii se supun. Ei accepta. Se adapteaza. Sau e doar o aparenta? Capricornul permite altora sa mearga inaintea lui, dar deseori ajunge primul la destinatie, sfidind logica. E foarte atent sa evite obstacolele, pietrele ascutite. Nu e de mirare ca acesti oameni se impiedica extrem de rar. Ochii lor nu sint lipiti de stele, ci sint indreptati mereu inainte, iar picioarele le sint bine infipte in pamint. Gelozia, pasiunea, impulsul necontrolat, furia, frivolitatea, risipa, lenea, neglijenta, toate acestea sint obstacole. Altii n-au decit sa se impiedice de ele si sa cada, dar nu si Capricornul. Poate ca va arunca o privire in urma, simtind mila pentru cei cazuti, sau recunostinta pentru sfaturile si ajutorul primite de la ei in trecut, dar isi va continua ascensiunea constanta pina cind isi va atinge scopul.
Exista Capricorni delicios de romantici, care inteleg ciudata lumina a lunii si superbele culori ale aripilor fluturilor, dar nu se vor lasa orbiti de emotii. Daca un nativ scrie o poezie frumoasa, plina de imaginatie si fantezie, tema va fi solida si punctuatia va fi corecta. Va avea un inteles clar si sentimentului nu ii va fi permis sa inece versurile cu sirop. Nu sfida conventiile daca vrei sa cistigi respectul caprei. Chiar si cei mai indrazneti (adica exceptiile) vor respecta macar granitele cele mai indepartate ale acceptabilitatii sociale. Scenele publice si pasiunile viscerale, dezlantuite, nude, ii fac sa se simta ingrozitor de stinjeniti.
Unii nativi vor uita sa-si ascunda ambitia si vor refuza sa munceasca daca nu vor fi lasati sa conduca. Acestia sint capre incapatinate, care insista sa inceapa de la virf, acolo unde simt ca le e locul. Desigur, o astfel de atitudine da nastere unei persoane posomorite, pesimiste, reci si egoiste, care e imposibil de multumit. Insa de obicei citeva ghionturi zdravene sint de ajuns ca sa-l aduca pe calea cea buna.
In general, Capricornii tineri sint mai multumiti decit cei mai virstnici si au si de ce. Ca in traditia asiatica, nativii tineri ii idolatrizeaza pe stramosi si pe batrini. Respectul pentru intelepciunea si experienta virstei face parte din firea saturniana. Cind se maturizeaza si batrinii dispar, actiunile nebunesti ale tinerei genratii ii pot speria si ului pe saturnienii conservatori. Ei isi clatina capetele si murmura despre bunele vremuri de odinioara. Insa, din fericire, multi dintre ei se adapteaza si infrunta noile provocari. E incintator sa vezi un Capricorn cu par sur distrindu-se vesel cu cei tineri, descoperind pentru prima data bucuriile copilariei pe care le-a pierdut pe cind era un mic pustan serios. Capricornii virstnici fie se poarta ca niste acrituri frustrate, fie sint fericiti, au interese noi si se comporta ca niste tineri moderni. Citiva dintre ei sint prinsi la mijloc si zimbesc larg, stapinindu-si incintarea, in timp ce stau pe margini si bat tactul muzicii cu piciorul fara a reusi vreodata sa-si adune curajul pentru a se arunca si ei in viltoarea distractiei.
Rareori vei gasi nasul drept, bine format al saturnianului bagat in treburile altora si nici nu-l vei auzi prea des birfind. Daca nativul sufera influente din Gemeni sau Pesti va fi putin cam palavragiu, dar in mod normal isi vad doar de treaba lor. Capricornii nu vor imparti in dreapta si-n stinga sfaturi pe care nu li le-a cerut nimeni, dar daca faci apel la intelepciunea lor practica, ti le vor oferi pe un ton sever. In plus, vor avea pretentia sa le urmezi sfatul. Nativul a invatat sa accepte datoria si responsabilitatea si sa tolereze frustrarea. Daca nu-i poti urma exemplul nu va pierde timpul dindu-ti lectii, ci iti va rezerva un strop de compasiune si-si va vedea de drum.
S-ar putea sa fi auzit ca saturnienii fac casatorii din interes, pentru bani sau pozitie sociala. E o exagerare, dar nu foarte mare. Capra pragmatica se arunca rareori intr-o casnicie sau intr-o afacere daca nu e pregatita emotional pentru prima si financiar pentru a doua. Acesti oameni sint in stare de lucruri ciudate pentru a obtine sentimentul de securitate. Gindul la zilele batrinetii nu le paraseste niciodata mintea. Chiar si cei tineri vor fi incintati instinctiv de vizitele la unchiul Nelu sau la matusa Jeni. La urma urmelor, afectuoasele rude pot avea oarece cecuri sau proprietati. Si in plus, aceste vizite le dau saturnienilor un sentiment de confort si familiaritate. In fond, cui i-ar placea sa vada ca o avere e lasata mostenire canarului... Ai putea spune ca aceasta atitudine e rece si calculata, dar pentru Capricorn e doar de bun simt, rationala. Ocaziile nu au de ce sa bata de doua ori la usa nativilor, caci acestia le vor auzi de la prima bataie. de fapt, statusera cu urechea lipita de usa, asteptindu-le.
In copilarie Capricornii tind sa fie fragili, mai bolnavi decit alti copii, dar o data cu virsta le creste considerabil puterea si rezistenta la boli. Firea sobra, temperata a caprei tipice le da o uimitoare putere de rezistenta si un potential de supravietuire atit de mare, incit nu e ceva neobisnuit ca nativii sa depaseasca suta de ani. Acesti oameni ar trebui sa nu aiba prea mare nevoie de doctori si spitale, dar au, pentru ca teama, nesiguranta, ingrijorarea si pesimismul sint mai mortale decit microbii. Nici o dieta echilibrata, nici un obicei oricit de sanatos nu pot invinge pericolele pesimismului. Capricornii care vor sa evite bolile trebuie sa faca mult sport in aer liber si sa isi transforme personalitatea, pentru a fi mai optimisti, mai deschisi. Aerul curat, de tara, si briza proaspata a tolernatei fac miracole pentru sanatatea lor. Aproape toti nativii din Capricorn au piele sensibila. Pot avea iritatii pe fond nervos, alergii, zone aspre si portiuni descuamate, transpiratii ciudate ca miros sau localizare, pori mariti sau acnee. Problemele stomacale pe fond nervos sint si ele destul de comune. Rotulele, incheieturile si oasele reprezinta zonele lor vulnerabile, si e posibil sa-si rupa brate sau picioare. Cele mai grave boli provocate de melancolia saturniana sint paralizia psihosomatica, migrenele grave si infectiile renale.
Capricornii fie vor avea dinti albi, frumosi si puternici, fie vor avea mereu probleme cu cariile si vor face intr-una vizite la dentist. In general, daca evita afectiunile insidioase provocate de depresii, tenacitatea si forta lor vitala e remarcabila. Dar nu e placut sa fii atit de longeviv daca suferi de artrita si reumatism. Capra trebuie sa caute soarele si sa nu se fereasca de plimbarile prin ploaie daca vrea sa-si pastreze sanatatea.
Capricornul e o persoana atit de timida, dulce, poate putin cam incapatinata, dar nu in mod agresiv. Pare atit de inofensiv! O persoana in care poti sa ai toata increderea si careia poti sa i te confesezi in liniste. Cine i-ar vrea raul si cine l-ar putea banui de ambitii ascunse? De fapt, Capricornul se foloseste de slabiciunile, pasiunile si geloziile tale pentru a se face pe sine mai puternic. Iti este folositor si, in cele din urma, iti devine indispensabil, astfel incit il vei ruga sa preia conducerea. El va trage sforile cu modestie, din coltul lui, fara sa fie ostentativ. Capra isi incalca orgoliul pentru a obtine ceea ce doreste cu adevarat orgoliul lui: pozitia de lider necontestat.
Nativul nu are nevoie sa fie in fruntea paradei, dirijind fanfara. El da permisiunea pentru parada si planifica traseul, organizind totul din culise. Toate cascadoriile periculoase, la mare inaltime, au nevoie de plasa de siguranta a Capriconului atunic cind dau gres si se prabusesc. Paleta lui de culori cuprinde negrul intens si bleumarinul (disciplina si caracter oficial), maro (practic) si verdele inchis (vise oneste, profunde). Plimba-te incet prin padurea lui tacuta, captusita cu muschi moale si iedera si cauta cele opt comori ascunse ale lui Saturn. Rubine bogate zac ingropate sub salcia plingatoare a Capricornului. Ramii acolo si descopera frumusetea eterna a onixului pur, lucios.

despre capricorn,depsre zodia capricorn,caracteristici capricorn,informatii capricorn