Parfumuri tester

Despre balanta


Horoscop balanta

Balantele detesta sa fie nepoliticoase, dar vor indrepta tabloul strimb de pe peretele casei tale si iti vor da mai incet televizorul. Balantele iubesc oamenii, dar urasc multtimile. Ca niste porumbei ai pacii, acesti nativi umbla sa medieze si sa impace persoanele certate, dar lor le place la nebunie o cearta strasnica in care sa fie implicati. Sint blinzi si placuti, dar pot fi si posomoriti si nu suporta sa primeasca ordine. Balantele sint extrem de inteligente, iar in acelasi timp sint incredibil de naive si credule. Vorbesc pina te innebunesc de cap, dar au un talent minunat de a sti sa asculte. Balantele sint persoane agitate, dar rareori se grabesc sau se pripesc. Nu mai intelegi nimic? E si firesc. Aceasta zodie are o inconstanta care te poate scoate din minti si ii bulverseaza pe nativi la fel de mult cit pe ceilalti.
Multi iti vor spune ca Balanta e numai iubire si frumusete si dragalasenie si lumina. E adevarat, pina la un punct, si nu prea. Doar pentru ca simbolul zodiei e stralucitorul cintar al justitiei nu inseamna ca nativii sint intotdeauna perfect echilibrati. Du-te la o farmacie si roaga pe cel care lucreaza acolo sa te lase sa vezi cum cintaresc componentele preparatelor. Spune-i ca vrei sa afli cum "functioneaza" matusa Martha. Ai sa vezi de cite oscilatii e nevoie pina ca cele doua talere ale cintarului sa fie in echilibru perfect. Dupa acest experiment vei sti ca Balantele sint calme, echilibrate, dragalase, politicoase si fermecatoare doar din cind in cind. In restul timpului, ele sint enervante, certarete, incapatinate, agitate, deprimate si confuze. Nativul e acum asa, acum invers, dar dupa un timp, apare si momentul de echilibru perfect.
Ca sa-ti dai seama care sint trasaturile fizice caracteristice acestor oameni trebuie sa sa te concentrezi la fel de tare ca si atunci cind e vorba de personalitatea lor. Nu prea exista trasaturi tipice Balantelor, decit daca punem la socoteala gropita lui Venus. Chipul lor e in general echilibrat, placut, dar nu remarcabil, asa ca mai bine incepem cu gropitele. De obicei vei descoperi doua in obraji sau una in barba. Daca nu le gasesti pe fata, cauta la genunchi. Multe Balante fac gropite la genunchi. Fii discret, dar verifica. Nu te descuraja daca persoana are gropite la genunchi, dar nu s-a nascut in octombrie,. Cu siguranta are un ascendent in Balanta.
Dupa ce ai verificat chestia cu gropitele, vei observa ca chipul nativilor poarta intotdeauna o expresie placuta. Chiar si atunci cind Balanta e furioasa, ea va reusi cumva sa para blinda, sau macar neutra.. Vocile celor dominati de Venus sint de obicei dulci si limpezi ca un clopot, iar ei rareori le ridica pentru a tipa sau urla. O Balanta e singura fiinta de pe lume care poate spune "Te urasc si am sa-ti trag un pumn in nas de sa te umplu de singe" cu tonul cu care ar recita "Pe linga plopii fara sot". Gura lor are de obicei o forma arcuita, iar buzele sint de culoarea visinatei. De fapt, chipul tipic unei Balante iti poate aminti uimitor de tarte, de o cutie cu bomboane, sau un fursec. Unii arata ca niste acadele umane sau o inghetata de caramel cu multa frisca deasupra. Acestea sint si lucrurile dupa care se dau in vint, de altfel, iar daca o Balanta citeste asta cu siguranta saliveaza deja.
Femeile sint aproape intotdeauna dragute, iar barbatii sint de obicei frumosi. Totusi, nu toti oamenii frumosi din lume sint nascuti in Balanta. Frumusetea venusiana e ceva aparte si uneori nu e usor de recunoscut. Secretul e sa te gindesti la expresiile dragalase ale lui Dwight Eisenhower si Brigitte Bardot si atunci ii vei descoperi. Problema e ca uneori femeile arata ca Eisenhower iar barbatii ca Brigitte Bardot.
Nu vreau sa spun ca femeia Balanta e masculina. Majoritatea lor aproape ca sint chiar mai feminine decit e in stare sa suporte un barbat normal. Si cu siguranta nu vreau sa spun barbatii din Balanta sint feminini. De obicei sint niste masculi foarte virili. Dar nu se poate nega faptul ca au o puritate a trasaturilor care te impiedica sa-i confunzi cu vreun boxer sau campion de lupte. Chiar si acel rar exemplu de Balanta despre care se poate spune ca e urita, are o expresie atit de fermecatoare, incit esti convins ca chipul ei tradeaza un caracter foarte frumos.
Nu vei cunoaste o Balanta al carei zimbet sa nu fie ca un nor moale si alb. Acel suris venusian poate topi o ciocolata de la cinci metri distanta. Cind isi face aparitia, are puterea sa transfigureze chiar si cele mai sterse sau chiar uritele trasaturi.
Majoritatea Balantelor sint mai degrabe pline de curbe decit de unghiuri. Parul lor e deseori ondulat. Nu sint neaparat grase (desi un ascendent in Taur poate produce si asemenea specimene). Totusi, uneori iti fac figura, tin regim si apoi au o silueta chiar subtire. Dar chiar si atunci, curbele tot vor ramine acolo, trupul lor aratind ca o clepsidra supla. Ca s-o luam din nou drept exemplu pe Bardot, in nici un caz nu poti spune despre ea ca e grasa, dar nici nu poti spune ca e slaba. Mai exista o caracteristica a Balantelor, care te va face sa le recunosti imediat. Vei observa risul lor viu, clocotitor, plin de veselie. O data ce-l auzi, nu-l vei mai uita usor.
Acuma, ai putea crede ca e o binecuvintare sa te nasti atragator si cu gropite, sa cauti corectitudinea si frumusetea, sa fii placut si usor de multumit. Ti-ai putea inchipui ca blindetea si inteligenta, gratia si compasiunea, sint adevarate daruri de la vreo zina - nasa. Asa si e. Cind talerele balantei sint echilibrate iti vine sa crezi ca ai intilnit un inger coborit din Paradis. Problema e zina aceea care tot inclina talerele, ba intr-o parte, ba in alta. Parca nu se poate hotari daca a facut o greseala sau nu si transmite indecizia asta si nativilor din Balanta. Mai intii vor turui intr-una, monopolizind conversatia. Apoi vor asculta atent, cu un interes care te flateaza. Cind altii se cearta, Balanta va juca rolul pacifistului, linistind pe toata lumea. Apoi se vor intoarce brusc la 180 de grade si vor lua cu buna stiinta partea oponentului tau, stirnind o discutie aprinsa numai de dragul scandalului. Nativii cauta armonia. Totusi, multi se dedau la excese de mincare, bautura sau amor fizic, dind complet peste cap talerele alea, ca sa nu mai vorbim de armonia care zboara pe fereastra.
Zile, saptamini si chiar luni la rind Balanta poate fi prea ocupata ca sa se distreze. Va lucra pina tirziu in noapte si se va trezi o data cu rasaritul soarelui. Te oboseste numai sa o privesti. Apoi, brusc, se va trinti intr-un fotoliu si va spune: "Sint frint!". O data ce au facut asta, nu-i mai vezi miscind nici un muschi. Va fi un efort pentru nativ si sa ridice lingura sau paharul la gura (dar vor reusi). Daca e prin preajma cineva dispus sa ii serveasca, nativii vor pretinde ca acea persoana sa faca totul pentru ei. Cind cade in letargie, Balanta nu mai poate fi miscata nici cu buldozerul. Va vorbi, va citi, va casca, va motai, se va uita la televizor sau se va uita pe fereastra si abia va fi in stare sa se tirasca in dormitor (dar va reusi). Toata cicaleala sau tipetele din lume nu o vor impresiona. E ca si cum ar fi pe alta lume. Dupa un timp, cind si-a refacut fortele, va simti un val de energie si va porni din nou la treaba intr-o viteza nebuna. Din nou va munci ca un rob, pastrind echilibrul in mod miraculos, in timp ce isi planifica sarcinile cu usurinta eficienta. Desi Balanta nu e un semn dublu, majoritata prietenilor lor au impresia ca de fapt cunosc doua persoane complet diferite. Spune cuiva care a cunoscut o Balanta in perioada sa de activitate intensa ca acest om e lenes si te va privi ca pe un om nebun.
Balantele stiu din instinct ca, pentru a pastra armonia trupului trebuie sa alterneze pasele active cu odihna completa. Aranjarea speciala a genelor si celulelor lor cere cu insistenta acest lucru si majoritatea nativilor sint foarte priceputi la pastrarea delicatului echilibru al fizicului lor. Totusi, armonia mintii si emotiilor nu e la fel de instinctiva. Nativii pot varsa riuri de lacrimi coplesitti de emotie, in clipa urmatoare pot fi usturator de sarcastici, ca apoi sa devina veseli si vioi ca niste cintezoi. Sentimentele Balantei sint foarte profunde, indiferent care dintre ele o cuprinde intr-un moment sau altul. In plus, ea are o atitudine filozofica fata de bucurii si tristeti, atitudine care in final echilibreaza lucrurile.
Instinctul ii pastreaza pe nativi sanatosi din punct de vedere fizic si mintal. De obicei reusesc sa evite bolile grave. Cea mai mare amenintare pentru sanatatea lor e excesul de un fel sau altul. Consumul de dulciuri poate provoca obezitate, probleme stomacale si dermatologice. Excesul de alcool poate duce la grave afectiuni ale rinichilor si vezicii urinare, care au ca rezultat violente dureri de cap. Depresiile pot provoca iritatii pe piele sau chiar eruptii purulente. Partea sensibila a trupului lor e pieptul si uneori pot aparea probleme la talpi si la intestine, desi acestea nu sint foarte raspindite printre nativi. Multi dintre ei sufera de ulcer, nu atit din cauza stressului, cit din cauza exceselor alimentare si din cauza emotiilor lor fluctuante si puternice. In general, Balantele sint mai sanatoase decit majoritatea oamenilor, cu conditia sa nu se epuizeze si sa nu uite sa-si faca perioadele de odihna completa. Efectul pe care-l au linistea si armonia supra sanatatii venusienilor e miraculos. Cind sint bolnavi, ei au nevoie de lungi perioade de odihna, fara situatii stressante emotional, in care sa fie inconjurati de cartile favorite, muzica lenta si cuvinte linistitoare. O asemenea atmosfera ajuta intotdeauna Balanta sa se puna rapid pe picioare.
Personalitatea Balantei e alcatuita din cantitati aproape egale de bunatate, blindete, corectitudine, spirit de contradictie, incapatinare crincena, logica filozofica si nehotarire. Sa luam de exemplu spiritul de contradictie. Balanta se va certa cu tine pe un subiect banal cum ar fi cit e ceasul, daca ea considera ca al tau a ramas in urma cu doua secunde. Nu-ti inchipui ca ai sa scapi cu generalizari de genul "Adolescentii distrug tara". Iti va fi servita o dizertatie bine documentata si amanuntit gindita despre rolul benefic al adolescentilor si tinerilor in societate. Sa nu spui niciodata pe ton lejer "E o prostie sa locuiesti la oras cind poti locui la periferie. Nici nu se compara!". Mai ales ultima remarca e o greseala imensa. E de-ajuns sa pronunti cuvintul "comparatie" si nativul din Balanta se va dezlantui. Poate face comparatii toata noaptea, cu pauze pentru gustari. Nu ar avea nici o importanta daca ai sustine contrariul, caci Balanta ar tine un discurs argumentind in favoarea ideii opuse. in fond, nu-i pasa de partea cui e intr-o discutie in contradictoriu, atita timp cit e in tabara opusa. Uneori, daca se plictiseste, poate schimba "taberele" in toiul discutiei. Spune-i ca-ti place un film si iti va spune ce defecte are. Critica-l si el il va lauda. In tot acest timp, va incerca sa ramina corect. Balantei ii e groaza sa fie considerata o persoana cu prejudecati, la fel de mult pe cit ii e groaza de acuzatiile nedrepte si credinta oarba.
E o trasatura admirabila, desigur, dar atita balans al talerelor poate scoate din minti o persoana optimista si chiar poate impinge Balanta intr-o stare de constanta nehotarire. Chiar si cei mai controlati venusieni detesta sa ia decizii intr-o clipa, fara sa ia in considerare toate posibilitatile. Pentru ei, corectitudinea e un adevarat fetis. Un general nascut in Balanta este un excelent strateg, iar planificarea lui atenta poate cistiga o batalie ianinte chiar ca ea sa aiba loc. Totusi, in sinea lor, acesti nativi urasc varsarea de singe. Numai gindul la razboi le face rau. Capacitatea lor de a vedea o problema din toate unghiurile, de a calma temperamentele violente si de a le linisti fac din venusinei cei mai buni mediatori, capabili sa reuneasca oameni care se urasc si nu au incredere unii in altii si de a-i face sa coopereze in armonie. Un ofiter nascut in octombrie va lasa pe altii sa ia decizii rapide in focul luptei, in timp ce el va pune la cale sclipitoarele manevre strategice care vor salva milioane de vieti si vor duce si la cistigarea razboiului.
Din cauza acestei probleme pe care o au cind e vorba sa ia o decizie, Balantele pot ajunge sa intirzie la servici fiindca nu s-au putut hotari dimineata daca sa-si puna mai intii papucul sting sau pe cel drept. Chiar si in cazul venusianului mediu, vei observa aceasta tendinta de a cintari lucrurile si a despica firul in patru pina te apuca nebunia. Va spune: "Daca faci asta, se va intimpla cutare si cutare. Pe de alta parte (aceasta e una dintre expresiile lor favorite!), daca faci invers..." Nimic nu e mai chinuitor decit sa urmaresti un nativ incercind sa ia o hotarire. Si nici nu-i place sa fie grabit sau influentat cind ia o hotarire. Daca nu ai rabdare, poti transforma Balanta intr-un munte de incapatinare pe linga care Taurul pare un naiv numai bun de invirtit pe degete. Nerabdarea e o trasatura pe care majoritatea venusienilor nu pot sa o suporte. Persoanele superficiale, pripite, impulsive, care nu se gindesc la consecinte ii scot din minti pe cei din Balanta.
Partea amuzanta e ca venusienii vor nega intotdeauna imediat cind sint acuzati de indecizie. Nu-i lasa sa te vada zimbind. in traducere, asta inseamna ca, desi le ia o perioada de timp diabolic de lunga ca sa ia o decizie (lucru pe care se fac ca-l uita), o data ce au ajuns la o concluzie, ei ramin fixati la ea. Daca ii dai timp, nativul va pune in aplicare decizia finala cu o asemenea convingere incit ajunge sa creada ca e o persoana ferma, cu mare putere de decizie. Oricum, cind spune ca nu e deloc nehotarit nu face decit sa stirneasca una dintre controversele pe care le iubeste atit de mult. Cind iti contrazice analiza astrologica, spunei cu ingimfare: "Ma asteptam sa adopti atitudinea asta. Balantele se contrazic intotdeauna din orice." Asta il va face sa se urce pe pereti de nervi, dar il va face sa isi dea seama care e adevarul si pentru el adevarul e foarte important. Nu strica nici sa-i atragi atentia ca nu e corect din partea lui sa nu ia in considerare argumentele ambelor parti. Pina la urma va vedea logica rationamentului.
Putini dintre cei nascuti in Balanta sint excentrici sau ostentativi. in general ei detesta manifestarile publice de furie sau pasiune, asa cum detesta si exagerarile. Au o capacitate de concentrare fantastica si le place sa mediteze la subiecte profunde. Au o afectiune innascuta pentru carti si un respect adinc pentru cuvintul tiparit. Aproape sigur vei gasi o biblioteca bine garnisita in casa fiecarei Balante.
Venusianul adora armonia sunetelor, a culorilor, poezia si folosirea corecta a cuvintelor, atit in scris cit si in discutii. Indiferent de imaginea pe care o proiecteaza in societate, nativul din Balanta e indragostit de tot ce e bun si curat, frumos si placut. In adincul sau el are suflet de artist. Muzica linistita, blinda, conversatia interesanta, mincarea buna si vinul de calitate sint pentru el un adevarat balsam. Mintea lui e sclipitoare ca diamantul dar fina ca suprafata opalului.

despre balanta,depsre zodia balanta,caracteristici balanta,informatii balanta